Tietoa meistä

Olen Jussi Hartikainen, puuartesaani. Tavoitteeni ei ollut päätyä puusepäksi, vaan puutöiden opettajaksi. Mietin jo ala-asteella, mikseivät opettajat osaa vastata kysymyksiini puusta. Miksi puu käyttäytyy tietyllä tavalla tai mitä sille jostakin syystä tapahtuu. Kysymyksiä oli paljon, mutta vastauksia vähänlaisesti. Päätin, että minulta vastaukset saa ja päätin opiskella puuartesaaniksi.

Valmistuin Petäjävedeltä, Jyväskylän ammattiopistosta vuonna 2008 ja pääsin heti töihin Jyväskylään, Palokan puutuotteelle, missä opin vanhemmilta puusepiltä paljon käytännön asioita, miten hommat kannattaa oikeasti tehdä. Konkarit jakoivat tietoa, jota ei koulunpenkillä opi.

Seitsemän vuotta olin aivan toisen alan yrittäjänä, mutta puun vetovoima on vahva ja väkevä. Palasin puumieheksi ja kokemuksia onkin tämän jälkeen kertynyt laajasti. Asuntojen kalustus, risteilijöiden kalustus, Pendoliino-junien ravintolavaunujen kalustus. Lentokoneen kalusteet vielä odottavat ja sitten ovatkin kaikki kulkuvälineet hallussa.

Ongelmat on tehty ratkaistaviksi, ja ratkaisu on aina jotain kautta löytynyt. Niin elämässä kuin kalustamisessa.

Jussi, HartDesign, kovin sydän

Minä taas olen Tuomas Hartikainen, Jussia vajaan minuutin nuorempi. Vaikka olemmekin eri alojen ihmisiä, tiemme ovat kulkeneet jo yli kolmekymmentä vuotta rinta rinnan. Opiskelin liikuntaa Rovaniemellä, mutta aloin sitten kuitenkin pitkän harkinnan jälkeen parturiyrittäjäksi. Yhdessä Jussin kanssa omistimme viisi parturiliikettä Oulussa ja Rovaniemellä, mutta nyt on aika alkaa suunnitella uusia asioita ja kulkea uusia polkuja.

HART Design on myös kansankoruja, joita valmistan mitä erilaisimmista esineistä ja kolikoista. Kun haluat tai tarvitset vaikkapa oman syntymävuotesi leimalla lyödyn sormuksen, valmistan sinulle sellaisen joko sinun toimittamastasi kolikosta tai hankin sinulle toivomasi kolikon sormuksen materiaaliksi.

Kun siis tarvitset uuteen yritykseesi tai kotiisi kalusteiden asentajaa ja fiksaajaa, ota yhteyttä Jussiin

jussi.hartikainen@hartdesign.fi

Kun haluat ilahduttaa itseäsi tai ystävääsi persoonallisella korulla, laita viesti Tuomakselle

tuomas.hartikainen@hartdesign.fi